Zonneboiler Harkstede

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Harkstede? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl tref je accurate aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Harkstede.

zonneboiler systeem installeren in 9614

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een doorsnee huishouden in Groningen verbruikt 1190 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €90 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9614
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Een zonneboiler installateur in Harkstede vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Harkstede! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl check je zonder problemen een goede installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Groningen. Of klik door naar Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand lees je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met referenties en relevante keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Harkstede. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De kosten zonneboiler Harkstede fluctueren tussen de €2700 en €3200, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje check jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor enkele situatiesde kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €160 op jaarbasis (gasprijs februari 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€65
100 liter2€2.875 – €3.075€105
200 liter2€3.300 – €3.925€130
300 liter3€4.425 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-harkstede

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomde woning per jaar verbruikt. Via deze data kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke andere systemen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Harkstede (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €500 tot €1425. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Harkstede

 • Remeha (Solar Plus 690 4C + Calenta CW5), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • TechniQ-Energy (TQE-500L-VW+TW-60HP), vermogen 3084 [KW], €2097 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2597 [KW], €1766 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie geeft de gemeente Groningen mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar http://gemeente.groningen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Harkstede aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Harkstede!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!