Zonneboiler Meerstad

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Meerstad? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door twee toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze tool vind jij veelzijdige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Meerstad.

zonneboiler systeem installeren in 9613

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een gemiddeld huishouden in Midden-Groningen verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9613
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Meerstad vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Meerstad! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl tref je gemakkelijk een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Midden-Groningen. Of bezoek kvinl.nl waar je een database treft met erkende installateurs in je omgeving. Bijgaand bekijk je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Solar Keymark, VCA, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Met name interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door scherpe prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Meerstad. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Meerstad komen gemiddeld uit tussen €2775 en €4100, met monteren & installeren. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check je voor diverse voorbeelden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €85 per jaar (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.600€60
100 liter2€2.850 – €3.100€95
200 liter2€3.125 – €3.875€125
300 liter3€4.500 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-meerstad

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Via deze data kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Je krijgt snel een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Meerstad (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €675 tot €1000. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Meerstad

 • Remeha (Solar Plus 390 3C + Calenta CW5), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1K.500), vermogen 3667 [KW], €2494 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2082 [KW], €1416 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Midden-Groningen soms een extra tegemoetkoming. Zie www.midden-groningen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Meerstad aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Meerstad!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!