Zonneboiler Kropswolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Kropswolde? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels deze pagina check jij waardevolle toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Kropswolde.

zonneboiler systeem installeren in 9606

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2900.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een gemiddelde woning in Midden-Groningen verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €70 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9606
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Kropswolde vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Kropswolde! Door middel van deze website vind je probleemloos een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Midden-Groningen. Of check kvinl.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna lees je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na referenties en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie regelt heet water in huis en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Kropswolde. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Kropswolde variëren tussen €2625 en €3400, inclusief installeren. Het systeem heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op onze website check jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check je voor een aantal voorbeeldsituaties de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €100 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.525€40
100 liter2€2.775 – €3.150€80
200 liter2€3.250 – €3.850€110
300 liter3€4.525 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-kropswolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van het verbruik kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een week een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kropswolde (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €475 tot €1400. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kropswolde

 • CV Totaal Noord (CPC36 500L CV + Tap), vermogen 2755 [KW], €1873 subsidie.
 • Eco2All (ECO-1000HSS-4DTH), vermogen 3489 [KW], €2373 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 568 [KW], €386 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Midden-Groningen soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.midden-groningen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kropswolde aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Kropswolde!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!