Zonneboiler Vledderveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Vledderveen? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker vind jij waardevolle toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Vledderveen.

zonneboiler systeem installeren in 9585

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een doorsnee huishouden in Stadskanaal stookt 1640 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9585
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Vledderveen vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Vledderveen! Geholpen door onze vergelijker vind je eenvoudig een vakbekwame installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Stadskanaal. Of surf naar de website Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Dan springt de CV-brander bij. Voornamelijk een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Door interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Vledderveen. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Vledderveen vinden we terug ergens tussen de €2425 en €4300, met monteren & installeren. Dit product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina tref jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor meerdere voorbeelden de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €160 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€65
100 liter2€2.900 – €3.100€80
200 liter2€3.275 – €3.875€145
300 liter3€4.600 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-vledderveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie de productinfo verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Met deze data kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Vledderveen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €400 tot €1750. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vledderveen

 • Remeha (Hybrid Plus 690 5C + Calenta CW5), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Eco2All (ECO-600HSS-4DTH), vermogen 3470 [KW], €2360 subsidie.
 • HRsolar (300D/ Nero 2), vermogen 1358 [KW], €923 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Stadskanaal een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.stadskanaal.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Vledderveen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Vledderveen!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!