Zonneboiler Mussel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Mussel? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl lees jij handige informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Mussel.

zonneboiler systeem installeren in 9584

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3800.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een doorsnee huishouden in Stadskanaal verbruikt 1640 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €85 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9584
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Mussel vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Mussel! Door middel van deze website vind je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Stadskanaal. Of check de website kvinl.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand check jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere VCA, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product is geschikt voor heet water in huis en een warme woning. Het product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bovenal eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Mussel. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Mussel liggen tussen de €2875 en €3300, met installatie inclusief. De installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje bekijk je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor een aantal situatiesde geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €160 per jaar (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.675€60
100 liter2€2.950 – €3.175€105
200 liter2€3.175 – €3.975€145
300 liter3€4.500 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-mussel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke andere systemen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Mussel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €400 tot €1450. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Mussel

 • Remeha (Hybrid Plus 690 4C + Calenta CW5), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • Eco2All (ECO-600HSS-3DTH), vermogen 3154 [KW], €2145 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 3-30 HPC), vermogen 3824 [KW], €2600 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Stadskanaal wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.stadskanaal.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Mussel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Mussel!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!