Zonneboiler 1e Exloërmond

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in 1e Exloërmond? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je uitgebreide toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in 1e Exloërmond.

zonneboiler systeem installeren in 9573

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een alledaags gezin in Borger-Odoorn verbruikt 1860 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9573
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in 1e Exloërmond vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in 1e Exloërmond! Aan de hand van onze tool achterhaal je moeiteloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Borger-Odoorn. Of benader de website Qbis.nl voor een database met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop lees jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en certificering. Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie zorgt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Het product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toegepast door bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in 1e Exloërmond. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler 1e Exloërmond zitten gemiddeld tussen €2800 en €4050, met montage. Het product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Verderop bekijk jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor verschillende scenario’sde kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €110 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€70
100 liter2€2.850 – €3.025€85
200 liter2€3.175 – €3.975€130
300 liter3€4.575 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-1e-exloermond

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze informatie kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in 1e Exloërmond (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is 2 jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €600 tot €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in 1e Exloërmond

 • Lux Anno (Lux HRPRO 200RVS 2XL), vermogen 1527 [KW], €1038 subsidie.
 • Rexel (12/5-500), vermogen 3707 [KW], €2521 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-24 HPC), vermogen 2282 [KW], €1552 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Borger-Odoorn een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.borger-odoorn.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte 1e Exloërmond aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in 1e Exloërmond!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!