Zonneboiler Exloërveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Exloërveen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product bestaat uit twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker lees jij samengestelde raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Exloërveen.

zonneboiler systeem installeren in 9574

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Borger-Odoorn stookt 1860 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9574
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Exloërveen vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Exloërveen! Met behulp van deze website vind je eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Borger-Odoorn. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand tref je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met reviews en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). De installatie bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. In de eerste plaats interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Exloërveen. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er oplossingen het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Exloërveen schommelen tussen de €2500 en €3050, met installatie inclusief. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op deze pagina lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor velerlei voorbeelden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €125 op jaarbasis (gasprijs december 2023). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€45
100 liter2€2.900 – €3.125€100
200 liter2€3.200 – €3.950€115
300 liter3€4.475 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-exloerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Via deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Je ontvangt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Exloërveen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is recent verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €925 tot €1500. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Exloërveen

 • Remeha (Hybrid Plus 390 2C + Calenta CW5), vermogen 1760 [KW], €1497 subsidie.
 • Rexel (12/2-200), vermogen 1933 [KW], €1314 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 3 personen – 200L 1-30 HPC), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Borger-Odoorn soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.borger-odoorn.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Exloërveen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Exloërveen!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!