Zonneboiler Kiel-Windeweer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Kiel-Windeweer? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze website check jij actuele details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Kiel-Windeweer.

zonneboiler systeem installeren in 9605

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3800.
 • De subsidies lopen op tot €1100.
 • Een alledaags huishouden in Midden-Groningen verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9605
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Kiel-Windeweer vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Kiel-Windeweer! Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je simpel en snel een competente installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Midden-Groningen. Of bezoek echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf bekijk je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In zo’n geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem zorgt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan is de CV-brander nodig. Voornamelijk interessant voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een grote vraag naar warm water. Omwille van lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kiel-Windeweer. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De meest recente kosten zonneboiler Kiel-Windeweer zitten gemiddeld tussen €2725 en €3800, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Hierna tref jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verschillende gevallen de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €55 op jaarbasis (gasprijs maart 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€45
100 liter2€2.875 – €3.125€95
200 liter2€3.300 – €3.975€130
300 liter3€4.550 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-kiel-windeweer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie verdere info toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze data kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Kiel-Windeweer (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot wel €1600. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kiel-Windeweer

 • Remeha (Tzerra HP 690 4C), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • Eco2All (ECO-1000HSS-3DTH), vermogen 3167 [KW], €2154 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1386 [KW], €942 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Midden-Groningen soms een extra tegemoetkoming. Zie www.midden-groningen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Kiel-Windeweer aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Kiel-Windeweer!

 • Warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!