Zonneboiler Onnen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Onnen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze vergelijker ontdek jij uitgebreide aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Onnen.

zonneboiler systeem installeren in 9755

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4500.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een gemiddeld gezin in Haren stookt 1850 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €160 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9755
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Onnen vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Onnen! Via zonneboilerrevolutie.nl vind je gemakkelijk een professionele installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Haren. Of ga naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box vind je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem regelt je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit systeem behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats interessant voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Onnen. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Onnen komen gemiddeld uit tussen €2600 en €3700, inclusief installeren. Deze installatie kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna lees je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor velerlei mogelijkheden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €125 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.500€70
100 liter2€2.775 – €3.175€85
200 liter2€3.300 – €3.875€110
300 liter3€4.575 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-onnen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de info aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Door het energieverbruik kan de installateur een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Er volgt z.s.m. een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Onnen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €425 tot wel €1200. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Onnen

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-500), vermogen 2797 [KW], €1902 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×6,105m indaksysteem), vermogen 3077 [KW], €2092 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5824), vermogen 1505 [KW], €1023 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Haren mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.haren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Onnen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Onnen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!