Zonneboiler Assen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Assen? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze vergelijker check jij uitgebreide aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Assen.

zonneboiler systeem installeren in 9401

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een alledaags huishouden in Assen verbruikt 1350 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9401
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Assen vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Assen! Geholpen door deze pagina bekijk je verrassend eenvoudig een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Assen. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met goede installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit duurzame product wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lage winkelprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Assen. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Assen variëren tussen €2600 en €3950, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. In het volgende kopje vind je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder lees je voor diverse voorbeelden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €130 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€40
100 liter2€2.875 – €3.050€105
200 liter2€3.225 – €3.950€115
300 liter3€4.600 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-assen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze info kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Assen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €500 tot €1525. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Assen

 • HONE (HONE plus 150L 2-SP501), vermogen 1163 [KW], €791 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.300), vermogen 3157 [KW], €2147 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 23 bs 400 a label), vermogen 1498 [KW], €1019 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Assen soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.assen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Assen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Assen!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente