Zonneboiler Zeijerveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Zeijerveld? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gevormd door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van deze pagina ontdek jij accurate aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zeijerveld.

zonneboiler systeem installeren in 9491

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Assen gebruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9491
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Zeijerveld vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Zeijerveld! Geholpen door deze website check je simpel en snel een goede installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Assen. Of benader kvinl.nl voor een database met goede installateurs in de regio. Hieronder bekijk je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificering. Bekijk eens Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie kan benut worden voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment springt de CV-brander bij. Voornamelijk toepasbaar op grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Zeijerveld. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Zeijerveld fluctueren tussen de €2925 en €3100, inclusief installeren. Het systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Hierna bekijk je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor een paar situatiesde kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €95 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€70
100 liter2€2.875 – €3.150€100
200 liter2€3.300 – €4.000€135
300 liter3€4.450 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-zeijerveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Het betreft woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Zeijerveld (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd in 2017 verder verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €950 tot wel €1900. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zeijerveld

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 +SO.500), vermogen 3506 [KW], €2384 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 90 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 3838 [KW], €2610 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-24 HPC), vermogen 3700 [KW], €2516 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Assen een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.assen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Zeijerveld aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Zeijerveld!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!