Zonneboiler Rhee

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Rhee? Via een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check jij samengestelde aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Rhee.

zonneboiler systeem installeren in 9486

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1700.
 • Een gemiddelde woning in Assen verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €160 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9486
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Rhee vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Rhee! Via onze website check je gemakkelijk een competente installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Assen. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf tref je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie regelt je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Het product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats toepasbaar op grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Rhee. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Rhee komen gemiddeld uit tussen €2400 en €4250, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Verderop lees jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor een variatie aan situatiesde investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €105 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€40
100 liter2€2.775 – €3.200€90
200 liter2€3.225 – €3.975€140
300 liter3€4.575 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-rhee

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Met het energieverbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Rhee (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verhoogd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €650 tot €1450. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Rhee

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 +SO.500), vermogen 2305 [KW], €1567 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 60 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 3548 [KW], €2413 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 4-24 HPC), vermogen 3889 [KW], €2645 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Assen een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.assen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Rhee aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Rhee!

 • Een warmtepomp: genereert energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!