Zonneboiler Ubbena

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Ubbena? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind jij praktische raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ubbena.

zonneboiler systeem installeren in 9492

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een standaard woning in Assen gebruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9492
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Ubbena vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Ubbena! Middels de zonneboiler-vergelijker vind je probleemloos een erkende installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Assen. Of check kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installateurs uit jullie streek. Hierna lees jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Denk aan Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Zeker relevant voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Ubbena. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Ubbena schommelen tussen de €2425 en €4250, met installatie. Het product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. In het volgende kopje tref jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor een paar mogelijkheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €145 per jaar (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€70
100 liter2€2.825 – €3.200€75
200 liter2€3.100 – €3.875€115
300 liter3€4.600 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-ubbena

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Op basis van deze data kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Denk aan aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Ubbena (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle merken die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €950 tot wel €1675. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ubbena

 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 3855 [KW], €2621 subsidie.
 • Deyle.nl (A1000-O30 – Heat), vermogen 1218 [KW], €828 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-30 HPC), vermogen 3538 [KW], €2406 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Assen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.assen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ubbena aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ubbena!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!