Zonneboiler Marum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Marum? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Dankzij deze pagina ontdek je praktische aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Marum.

zonneboiler systeem installeren in 9363

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een gemiddeld gezin in Marum stookt 1750 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9363
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Marum vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Marum! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je moeiteloos een competente installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Marum. Of surf naar de website kvinl.nl voor een schema met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna achterhaal je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats relevant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Marum. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Marum vinden we terug ergens tussen de €2675 en €3650, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor een aantal gevallen de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €150 op jaarbasis (gasprijs april 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€45
100 liter2€2.875 – €3.150€100
200 liter2€3.150 – €4.000€140
300 liter3€4.600 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-marum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het helder naar wie verdere info verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke andere systemen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Marum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is in 2017 verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1525. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Marum

 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww2xPro18), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 400-3-2510), vermogen 2957 [KW], €2011 subsidie.
 • Solar2all (HP60HE/300/PWM), vermogen 3531 [KW], €2401 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Marum een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.marum.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Marum aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Marum!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente