Zonneboiler Boerakker

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Boerakker? Middels een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van deze pagina tref je omvangrijke informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Boerakker.

zonneboiler systeem installeren in 9362

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €700.
 • Een doorsnee huishouden in Marum verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9362
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Boerakker vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Boerakker! Geholpen door onze tool check je verrassend eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Marum. Of probeer echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook recensies en certificering. Onder andere VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral interessant voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een grote vraag naar warm water. Wegens lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Boerakker. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De recente kosten zonneboiler Boerakker variëren tussen €2900 en €4050, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Hierna lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna tref je voor enkele omstandigheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €105 per jaar (energieprijzen november 2023). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€55
100 liter2€2.775 – €3.200€75
200 liter2€3.275 – €3.800€110
300 liter3€4.500 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-boerakker

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten we naar wie verdere info verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel stroom & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Boerakker (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €525 tot wel €1050. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Boerakker

 • 2-improve energy (200AXHE1wwpro24), vermogen 1952 [KW], €1327 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1694 [KW], €1152 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-t-300B), vermogen 1644 [KW], €1118 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Marum mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.marum.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Boerakker aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Boerakker!

 • De warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!