Zonneboiler Midwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Midwolde? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product kent twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze website check je praktische raadgeving over een zonneboiler kopen in Midwolde.

zonneboiler systeem installeren in 9355

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €750.
 • Een doorsnee gezin in Leek stookt 1640 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9355
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Midwolde vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Midwolde! Door gebruik te maken van deze pagina vind je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Leek. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met geschikte installateurs in de regio. Bijgaand vind je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en relevante keurmerken. Onder andere VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bovenal toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Midwolde. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk hebben we nog een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De verwachte kosten zonneboiler Midwolde zitten gemiddeld tussen €2825 en €4050, met monteren & installeren. Dit product heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje check jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor velerlei gevallen de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €95 per jaar (energieprijzen november 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€50
100 liter2€2.775 – €3.200€100
200 liter2€3.225 – €3.950€110
300 liter3€4.575 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-midwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met het verbruik kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Midwolde (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is recent verder verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €725 tot wel €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Midwolde

 • 2-improve energy (150AXHE1wwpro18), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3464 [KW], €2356 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (2,055×5,095m opdaksysteem), vermogen 3395 [KW], €2309 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Leek mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.leek.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Midwolde aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Midwolde!

 • Warmtepomp: wint warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!