Zonneboiler Westervelde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Westervelde? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker check je veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Westervelde.

zonneboiler systeem installeren in 9337

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een alledaags gezin in Noordenveld gebruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9337
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Westervelde vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Westervelde! Met behulp van deze website ontdek je probleemloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Noordenveld. Of probeer de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand ontdek jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld VCA, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Wegens beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Westervelde. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook is er nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Westervelde liggen tussen de €2875 en €4150, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Verderop check je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor enkele voorbeeldsituaties de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €120 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€45
100 liter2€2.850 – €3.100€80
200 liter2€3.175 – €4.000€140
300 liter3€4.575 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-westervelde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor komen wij erachter naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Westervelde (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle modellen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €500 tot wel €1650. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Westervelde

 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS200+2xCS150), vermogen 1273 [KW], €866 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1920 [KW], €1306 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×4,085m opdaksysteem), vermogen 2927 [KW], €1990 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Noordenveld wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.gemeentenoordenveld.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Westervelde aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Westervelde!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!