Zonneboiler Peest

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Peest? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze tool check jij veelzijdige info aangaande een zonneboiler kopen in Peest.

zonneboiler systeem installeren in 9336

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
 • Een doorsnee huishouden in Noordenveld gebruikt 1680 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit houdt in een forse besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9336
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Peest vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Peest! Middels deze pagina vind je eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Noordenveld. Of ga naar Qbis.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit product houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Peest. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Peest fluctueren tussen de €2825 en €3300, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop check jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind je voor meerdere omstandigheden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €70 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€45
100 liter2€2.925 – €3.200€75
200 liter2€3.250 – €3.875€145
300 liter3€4.525 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-peest

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Geholpen door het verbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Peest (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is in 2017 verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot €1475. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Peest

 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 300L-2FTH2,0), vermogen 1789 [KW], €1217 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1910 [KW], €1299 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×7,115m opdaksysteem), vermogen 3156 [KW], €2146 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Noordenveld een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.gemeentenoordenveld.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Peest aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Peest!

 • Warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!