Zonneboiler Peize

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Peize? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem komt tot stand door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind jij accurate info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Peize.

zonneboiler systeem installeren in 9321

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €850.
 • Een doorsnee huishouden in Noordenveld stookt 1680 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9321
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Peize vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Peize! Via onze vergelijker ontdek je snel een competente installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Noordenveld. Of probeer kvinl.nl voor een overzicht met goede installateurs in je omgeving. Hieronder bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. VCA, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar is de werking niet optimaal. In zo’n geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is toepasbaar voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Peize. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Peize fluctueren tussen de €2650 en €3750, met installatie inclusief. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor velerlei voorbeelden de kosten en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €140 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.525€40
100 liter2€2.925 – €3.025€80
200 liter2€3.200 – €3.950€120
300 liter3€4.575 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-peize

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met het energieverbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Peize (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is recentelijk uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot €1000. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Peize

 • Thermics Energie (Aqua DTH premium 200L-1DTH2,0), vermogen 1162 [KW], €790 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 2x SCO210M4), vermogen 1747 [KW], €1188 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×3,075m opdaksysteem), vermogen 1629 [KW], €1108 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Noordenveld mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.gemeentenoordenveld.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Peize aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Peize!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!