Zonneboiler Alteveer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Alteveer? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. onze vergelijker doorzoek je samengestelde info m.b.t. een zonneboiler kopen in Alteveer.

zonneboiler systeem installeren in 9306

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1400.
 • Een standaard woning in Noordenveld stookt 1680 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9306
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Alteveer vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Alteveer! Geholpen door onze vergelijker check je snel een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Noordenveld. Of surf naar de website kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs uit de buurt. Verderop achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product is er voor 2 zaken: warm tapwater en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Met name interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Alteveer. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Alteveer fluctueren tussen de €2850 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. In het volgende kopje tref je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna lees je voor diverse situatiesde totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €105 per jaar (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€45
100 liter2€2.850 – €3.100€75
200 liter2€3.250 – €3.925€130
300 liter3€4.525 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-alteveer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Met deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je ontvangt snel een complete offerte van een zonneboiler monteur in Alteveer (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle installaties die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot wel €1000. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Alteveer

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 5+ HSK-SLS 800), vermogen 2552 [KW], €1735 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 2x SCO210M4), vermogen 1673 [KW], €1138 subsidie.
 • Solmax (820-3f-slm), vermogen 3058 [KW], €2079 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Noordenveld een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.gemeentenoordenveld.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Alteveer aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Alteveer!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!