Zonneboiler Roderesch

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Roderesch? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via deze pagina vind je handige info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Roderesch.

zonneboiler systeem installeren in 9305

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een alledaags huishouden in Noordenveld verbruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €135 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9305
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Roderesch vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Roderesch! Aan de hand van deze pagina check je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Noordenveld. Of benader de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand tref je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In zo’n geval is er de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk aantrekkelijk voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Roderesch. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Roderesch fluctueren tussen de €2825 en €4150, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop bekijk jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor verscheide omstandigheden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €80 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.525€40
100 liter2€2.925 – €3.200€90
200 liter2€3.100 – €3.900€125
300 liter3€4.500 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-roderesch

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het helder naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Door het verbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Roderesch (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €625 tot wel €1475. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Roderesch

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ WP 500), vermogen 1860 [KW], €1265 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 2x SCIV20), vermogen 1783 [KW], €1212 subsidie.
 • Solmax (512-5f-slm), vermogen 342 [KW], €2326 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Noordenveld wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.gemeentenoordenveld.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Roderesch aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Roderesch!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!