Zonneboiler Kollumerzwaag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Kollumerzwaag? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee zaken: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je uitgebreide raadgeving over een zonneboiler kopen in Kollumerzwaag.

zonneboiler systeem installeren in 9298

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een doorsnee gezin in Kollumerland en Nieuwkruisland stookt 1600 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €125 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9298
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een zonneboiler installateur in Kollumerzwaag vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Kollumerzwaag! Middels deze pagina ontdek je snel een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Of klik door naar kvinl.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven in de regio. Onderstaand bekijk jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan VCA, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Vooral relevant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Kollumerzwaag. Deze setup is goed te combineren met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Kollumerzwaag komen gemiddeld uit tussen €2850 en €4450, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor enkele omstandigheden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €150 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€70
100 liter2€2.925 – €3.150€100
200 liter2€3.175 – €3.950€145
300 liter3€4.450 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-kollumerzwaag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door het verbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Kollumerzwaag (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kollumerzwaag

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 3 + WP 350), vermogen 1761 [KW], €1197 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 3x SCO210M4), vermogen 2639 [KW], €1795 subsidie.
 • Solmax (410-3f-slm), vermogen 2944 [KW], €2002 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.kollumerland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Kollumerzwaag aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Kollumerzwaag!

 • Een warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!