Zonneboiler Oudwoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Oudwoude? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels de zonneboiler-vergelijker lees je waardevolle details over een zonneboiler kopen in Oudwoude.

zonneboiler systeem installeren in 9294

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €850.
 • Een alledaags huishouden in Kollumerland en Nieuwkruisland gebruikt 1600 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €140 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9294
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een zonneboiler installateur in Oudwoude vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Oudwoude! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref je gemakkelijk een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Of check de website kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en certificering. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem is toepasbaar voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral toegepast door grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oudwoude. Deze oplossing is goed te combineren met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Oudwoude schommelen tussen de €2800 en €3650, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor een variatie aan omstandigheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €95 per jaar (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€45
100 liter2€2.850 – €3.175€105
200 liter2€3.200 – €4.000€110
300 liter3€4.550 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-oudwoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze gegevens kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de omvang en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oudwoude (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €750 tot €1625. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oudwoude

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + SKL 500), vermogen 2545 [KW], €1731 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 2x SCIV30), vermogen 2888 [KW], €1964 subsidie.
 • Solmax (200-2f-slm), vermogen 1778 [KW], €1209 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.kollumerland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oudwoude aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Oudwoude!

 • Een warmtepomp: wint warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!