Zonneboiler Foxwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Foxwolde? Middels een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker lees jij handige gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Foxwolde.

zonneboiler systeem installeren in 9314

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een alledaags huishouden in Noordenveld gebruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €140 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9314
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Foxwolde vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Foxwolde! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Noordenveld. Of bezoek de website Qbis.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box achterhaal je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op reviews en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats toepasbaar op grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Foxwolde. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je een plekje nodig voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De huidige kosten zonneboiler Foxwolde fluctueren tussen de €2450 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Verderop lees jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verscheide mogelijkheden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €95 per jaar (energieprijzen februari 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.500€50
100 liter2€2.750 – €3.075€100
200 liter2€3.150 – €3.900€140
300 liter3€4.400 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-foxwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Foxwolde (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle installaties die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €500 tot wel €1025. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Foxwolde

 • Spring Solar (HW 400), vermogen 1389 [KW], €945 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 3x SCIV30), vermogen 3319 [KW], €2257 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,515×4,085m indaksysteem), vermogen 3474 [KW], €2362 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Noordenveld soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.gemeentenoordenveld.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Foxwolde aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Foxwolde!

 • De warmtepomp: wint energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!