Zonneboiler Roderwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Roderwolde? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door deze pagina ontdek je omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Roderwolde.

zonneboiler systeem installeren in 9315

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een alledaags huishouden in Noordenveld stookt 1680 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €70 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9315
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Roderwolde vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Roderwolde! Middels onze website vind je verrassend eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Noordenveld. Of probeer kvinl.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box ontdek je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie kan benut worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Het product wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Bovenal toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Roderwolde. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De actuele kosten zonneboiler Roderwolde vinden we terug ergens tussen de €2650 en €3700, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor velerlei voorbeelden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €150 per 12 maanden (gasprijzen maart 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€45
100 liter2€2.925 – €3.025€80
200 liter2€3.300 – €3.975€110
300 liter3€4.450 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-roderwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het helder naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze info kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de grootte en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Er volgt zeer binnenkort een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Roderwolde (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle installaties die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €550 tot €1000. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Roderwolde

 • Spring Solar (SH 800), vermogen 2974 [KW], €2022 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 2x SCIV20), vermogen 1841 [KW], €1252 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,975×3,075m indaksysteem), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Noordenveld een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.gemeentenoordenveld.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Roderwolde aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Roderwolde!

 • De warmtepomp: wint energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!