Zonneboiler Zuidvelde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Zuidvelde? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze vergelijker vind je veelzijdige details over een zonneboiler kopen in Zuidvelde.

zonneboiler systeem installeren in 9335

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1550.
 • Een gemiddeld huishouden in Noordenveld verbruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €70 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Zuidvelde vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Zuidvelde! Geholpen door onze vergelijker achterhaal je snel een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Noordenveld. Of ga naar de website kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Zuidvelde. Zo’n systeem is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Zuidvelde fluctueren tussen de €2400 en €4450, inclusief installeren. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Verderop tref je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor meerdere situatiesde kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €115 per jaar (energieprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€60
100 liter2€2.775 – €3.200€90
200 liter2€3.150 – €4.000€130
300 liter3€4.475 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-zuidvelde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om te weten hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Via deze statistieken kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en de mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Jij ontvangt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Zuidvelde (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd jaren geleden verbreed. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1675. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zuidvelde

 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 200L-1FTH2,5), vermogen 1266 [KW], €861 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1654 [KW], €1125 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×6,105m opdaksysteem), vermogen 2957 [KW], €2011 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Noordenveld een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.gemeentenoordenveld.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zuidvelde aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Zuidvelde!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!