Zonneboiler Nietap

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Nietap? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via deze pagina tref je toepasbare toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Nietap.

zonneboiler systeem installeren in 9351

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een doorsnee huishouden in Noordenveld stookt 1680 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9351
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Nietap vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Nietap! Door middel van deze website achterhaal je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Noordenveld. Of probeer echteinstallateur.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit de gemeente. Bijgaand check jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan KviNL, Sterkin, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie voorziet in warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Zeker eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nietap. Zo’n systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Nietap komen gemiddeld uit tussen €2625 en €3000, met installatie inclusief. Het systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor velerlei situatiesde kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €100 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€45
100 liter2€2.800 – €3.125€75
200 liter2€3.125 – €4.000€140
300 liter3€4.600 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-nietap

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Middels deze info kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Er volgt z.s.m. een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Nietap (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle types die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €850 tot €1000. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nietap

 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS300+2xCS500), vermogen 1679 [KW], €1142 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1939 [KW], €1319 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (2,055×4,085m opdaksysteem), vermogen 3219 [KW], €2189 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Noordenveld een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.gemeentenoordenveld.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Nietap aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nietap!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!