Zonneboiler Een

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Een? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. deze pagina doorzoek jij waardevolle raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Een.

zonneboiler systeem installeren in 9342

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een doorsnee gezin in Noordenveld stookt 1680 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €125 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9342
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Een vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Een! Door gebruik te maken van onze website vind je zonder problemen een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Noordenveld. Of surf naar de website kvinl.nl voor informatie over competente installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na beoordelingen en eventuele keurmerken. Onder andere VCA, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor warm tapwater en een warme woning. Het systeem behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Een. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Een fluctueren tussen de €2925 en €3150, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Hierna tref jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor diverse gevallen de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €100 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€45
100 liter2€2.850 – €3.150€95
200 liter2€3.100 – €4.000€110
300 liter3€4.575 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-een

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie verdere info verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Je krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Een (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €500 tot €1000. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Een

 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS400+3xCS500), vermogen 2641 [KW], €1796 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1676 [KW], €1140 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×6,105m opdaksysteem), vermogen 3327 [KW], €2262 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Noordenveld soms een extra tegemoetkoming. Check www.gemeentenoordenveld.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Een aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Een!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!