Zonneboiler Niebert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Niebert? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze website lees jij veelzijdige informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Niebert.

zonneboiler systeem installeren in 9365

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Marum stookt 1750 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €90 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9365
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Niebert vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Niebert! Geholpen door deze website vind je eenvoudig een vakbekwame installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Marum. Of probeer kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie voorziet in je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Zeker eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Niebert. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Niebert fluctueren tussen de €2575 en €3650, inclusief installeren. De installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna check je voor diverse voorbeelden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €180 per jaar (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€40
100 liter2€2.875 – €3.100€75
200 liter2€3.275 – €4.000€120
300 liter3€4.525 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-niebert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten we naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze data kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U krijgt binnen een week een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Niebert (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €925 tot wel €1000. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Niebert

 • 2-improve energy (300AXHE1wwpro24), vermogen 1979 [KW], €1346 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-24HeatPipeCollector), vermogen 3656 [KW], €2486 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-cv-750), vermogen 3068 [KW], €2086 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Marum mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.marum.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Niebert aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Niebert!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!