Zonneboiler Paterswolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Paterswolde? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gevormd door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze tool lees jij veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Paterswolde.

zonneboiler systeem installeren in 9765

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1550.
 • Een standaard woning in Tynaarlo verbruikt 1820 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9765
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Paterswolde vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Paterswolde! Door gebruik te maken van onze website tref je simpel en snel een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Tynaarlo. Of probeer de website Qbis.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs uit de gemeente. Onderstaand ontdek jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats interessant voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Wegens scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Paterswolde. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Paterswolde komen gemiddeld uit tussen €2475 en €3500, met monteren & installeren. Dit systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje tref jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor meerdere situatiesde kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €80 per jaar (energieprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.650€55
100 liter2€2.925 – €3.100€75
200 liter2€3.200 – €3.850€130
300 liter3€4.450 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-paterswolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze data kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Je ontvangt snel een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Paterswolde (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €800 tot €1075. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Paterswolde

 • Termicol (T2IA2/200SM), vermogen 1326 [KW], €902 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,595×4,085m indaksysteem), vermogen 3046 [KW], €2071 subsidie.
 • Cosmo (SolarPakket CFK252 3/300SB), vermogen 2986 [KW], €2030 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Tynaarlo mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.tynaarlo.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Paterswolde aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Paterswolde!

 • Een warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!