Zonneboiler Klijndijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Klijndijk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze tool bekijk je toepasbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Klijndijk.

zonneboiler systeem installeren in 7871

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1650.
 • Een alledaags gezin in Borger-Odoorn verbruikt 1860 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7871
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Klijndijk vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Klijndijk! Middels zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Borger-Odoorn. Of check de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand bekijk jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Deze installatie houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie is de CV-brander nodig. In de eerste plaats aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Klijndijk. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Klijndijk schommelen tussen de €2550 en €3750, met installatie. Dit product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje check jij meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor diverse gevallen de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €60 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.550€45
100 liter2€2.825 – €3.025€95
200 liter2€3.300 – €3.800€120
300 liter3€4.500 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-klijndijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het verbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Klijndijk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €900 tot €1450. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Klijndijk

 • Solar2all (HP30HE/200/PWM), vermogen 1998 [KW], €1359 subsidie.
 • Spring Solar (SH 800), vermogen 2974 [KW], €2022 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 3x SCIV30), vermogen 3319 [KW], €2257 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Borger-Odoorn een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.borger-odoorn.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Klijndijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Klijndijk!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!