Zonneboiler Gees

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Gees? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van onze tool check je toepasbare raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Gees.

zonneboiler systeem installeren in 7863

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €800.
 • Een gemiddeld gezin in Coevorden verbruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7863
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Gees vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Gees! Met behulp van onze website check je snel een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Coevorden. Of check de website Qbis.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven in de regio. Hieronder achterhaal je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een grote vraag naar warm water. Vanwege aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Gees. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Gees schommelen tussen de €2575 en €3200, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. In het volgende kopje ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor verschillende situatiesde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €145 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.575€60
100 liter2€2.925 – €3.150€95
200 liter2€3.100 – €3.800€145
300 liter3€4.550 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-gees

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze data kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Gees (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recent uitgebreid. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €750 tot €1825. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gees

 • Solar2all (HP20/150/PWM), vermogen 1421 [KW], €966 subsidie.
 • Spring Solar (HW 300), vermogen 1086 [KW], €738 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 1x SCIV30), vermogen 1623 [KW], €1104 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Coevorden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.coevorden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Gees aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Gees!

 • De warmtepomp: wint warmte uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!