Zonneboiler Roswinkel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Roswinkel? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze website vind je veelzijdige aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Roswinkel.

zonneboiler systeem installeren in 7895

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1200.
 • Een doorsnee gezin in Emmen gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7895
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Roswinkel vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Roswinkel! Door gebruik te maken van onze website bekijk je probleemloos een goede installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Emmen. Of probeer echteinstallateur.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs in je omgeving. Hierna achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Het product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. In de basis interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Roswinkel. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Roswinkel liggen tussen de €2850 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor een paar situatiesde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €115 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€45
100 liter2€2.900 – €3.075€95
200 liter2€3.250 – €3.925€135
300 liter3€4.550 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-roswinkel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Met het verbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Roswinkel (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd in 2017 verbreed. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle merken op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot €1800. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Roswinkel

 • Solar2all (TS40/250/PWM), vermogen 2134 [KW], €1451 subsidie.
 • 2-improve energy (200AXHE1wwpro24), vermogen 1952 [KW], €1327 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24CPC met spiegel), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Emmen mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.emmen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Roswinkel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Roswinkel!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!