Zonneboiler Koekange

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Koekange? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via deze website doorzoek jij waardevolle details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Koekange.

zonneboiler systeem installeren in 7958

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1250.
 • Een alledaags gezin in De Wolden stookt 1830 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Een zonneboiler installateur in Koekange vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Koekange! Geholpen door deze pagina ontdek je eenvoudig een competente installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente De Wolden. Of benader Qbis.nl voor lijstjes met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand bekijk je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en eventuele keurmerken. Denk aan Solar Keymark, VCA, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Het product bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder relevant voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Koekange. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Koekange vinden we terug ergens tussen de €2450 en €3500, met montage. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op onze website bekijk jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor verschillende gevallen de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €105 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.500€70
100 liter2€2.850 – €3.100€105
200 liter2€3.125 – €3.825€140
300 liter3€4.475 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-koekange

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze informatie kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een week een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Koekange (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is in 2017 uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €800 tot €1425. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Koekange

 • TEC-Solar (TecSolar 66-800), vermogen 366 [KW], €2489 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 200L 2x SkR 500), vermogen 1587 [KW], €1079 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 4-24HeatPipeCollector), vermogen 3885 [KW], €2642 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente De Wolden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.dewolden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Koekange aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Koekange!

 • De warmtepomp: wint energie a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!