Zonneboiler IJhorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in IJhorst? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees jij omvangrijke details die helpen bij een zonneboiler kopen in IJhorst.

zonneboiler systeem installeren in 7955

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een gemiddelde woning in Staphorst verbruikt 1790 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7955
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Een zonneboiler installateur in IJhorst vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in IJhorst! Via onze tool vind je probleemloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Staphorst. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met geschikte installatiebedrijven in de regio. Hierna lees jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op referenties en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Het systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan regelt de CV-brander de rest. Zeker eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in IJhorst. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler IJhorst variëren tussen €2850 en €3950, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina tref jij meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor velerlei situatiesde investering en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €60 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.600€65
100 liter2€2.775 – €3.100€80
200 liter2€3.300 – €3.850€145
300 liter3€4.600 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-ijhorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze info kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in IJhorst (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot wel €1150. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in IJhorst

 • PLEION (TRIO RAY – 1000 – 5 RAY10), vermogen 2841 [KW], €1932 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24+TS-S 300L), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3531 [KW], €2401 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Staphorst een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.staphorst.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte IJhorst aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in IJhorst!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!