Zonneboiler Wanneperveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Wanneperveen? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze tool vind je veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wanneperveen.

zonneboiler systeem installeren in 7946

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1800.
 • Een gemiddeld gezin in Steenwijkerland verbruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Concreet: een interessante besparing van +/- €50 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode7946
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Wanneperveen vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Wanneperveen! Via de zonneboiler-vergelijker check je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Steenwijkerland. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een schema met geschikte installateurs uit de buurt. In onderstaande box bekijk jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Het product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Wanneperveen. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Wanneperveen vinden we terug ergens tussen de €2850 en €3800, inclusief installeren. De installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op onze website lees jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een paar gevallen de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €60 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.625€70
100 liter2€2.925 – €3.100€85
200 liter2€3.200 – €3.975€125
300 liter3€4.500 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-wanneperveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Door het verbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de inhoud en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Wanneperveen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €800 tot €1325. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Wanneperveen

 • PLEION (TRIO RAY – 600 – 3 RAY10), vermogen 2143 [KW], €1457 subsidie.
 • Cosmo (Solarpakket 2/251/150), vermogen 1696 [KW], €1153 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-24HeatPipeCollector), vermogen 3665 [KW], €2492 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Steenwijkerland soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.steenwijkerland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wanneperveen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Wanneperveen!

 • Warmtepomp: haalt energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!