Zonneboiler Stuifzand

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Stuifzand? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze pagina doorzoek je uitgebreide raadgeving over een zonneboiler kopen in Stuifzand.

zonneboiler systeem installeren in 7934

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1250.
 • Een alledaags gezin in Hoogeveen gebruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €50 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7934
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Stuifzand vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Stuifzand! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Hoogeveen. Of check kvinl.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf achterhaal jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product is er voor 2 zaken: het warme water en een warme woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Bovenal een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Stuifzand. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Stuifzand variëren tussen €2575 en €4400, inclusief installeren. Het product heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Verderop bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor verscheide situatiesde investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €155 per jaar (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€65
100 liter2€2.750 – €3.025€105
200 liter2€3.175 – €3.825€125
300 liter3€4.500 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-stuifzand

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Interessant is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt zeer binnenkort een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Stuifzand (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is in 2017 uitgebreid. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €625 tot wel €1475. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Stuifzand

 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 800 – 4 ECLIPSE), vermogen 2575 [KW], €1751 subsidie.
 • 2-improve energy (500CS2ww2xpro18), vermogen 3193 [KW], €2171 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 3833 [KW], €2606 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Hoogeveen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.hoogeveen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Stuifzand aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Stuifzand!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!