Zonneboiler Hollandscheveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Hollandscheveld? Middels een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie wordt gevormd door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref jij omvangrijke gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Hollandscheveld.

zonneboiler systeem installeren in 7926

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1250.
 • Een alledaags gezin in Hoogeveen gebruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dit betekent een forse besparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7926
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Hollandscheveld vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Hollandscheveld! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl check je gemakkelijk een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Hoogeveen. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Hierna check je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om reviews en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan VCA, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk relevant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hollandscheveld. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Hollandscheveld schommelen tussen de €2575 en €4100, inclusief plaatsing. De installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor enkele scenario’sde aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €165 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.525€50
100 liter2€2.900 – €3.050€80
200 liter2€3.200 – €3.975€135
300 liter3€4.425 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-hollandscheveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten wij ook naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. U ontvangt binnen een week een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Hollandscheveld (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 verbreed. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €875 tot €1825. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hollandscheveld

 • PLEION (ECO DUO RAY – 800 – 4 XRAY10), vermogen 26 [KW], €1768 subsidie.
 • 2-improve energy (300CS2wwpro18), vermogen 1684 [KW], €1145 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3519 [KW], €2393 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Hoogeveen een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.hoogeveen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hollandscheveld aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hollandscheveld!

 • Een warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!