Zonneboiler Rouveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Rouveen? Via een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze website ontdek jij bruikbare adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Rouveen.

zonneboiler systeem installeren in 7954

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een standaard woning in Staphorst gebruikt 1790 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7954
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Een zonneboiler installateur in Rouveen vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Rouveen! Dankzij onze website check je probleemloos een competente installateur uit de buurt. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Staphorst. Of ga naar de website Qbis.nl voor een schema met professionele installateurs uit de gemeente. Hieronder tref jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na klantervaringen en eventuele keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Dan hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Bovenal aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Rouveen. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Rouveen zitten gemiddeld tussen €2750 en €3300, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor verscheide scenario’sde geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €105 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€50
100 liter2€2.750 – €3.050€75
200 liter2€3.175 – €3.825€145
300 liter3€4.525 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-rouveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke andere systemen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen een week een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Rouveen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle modellen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €800 tot €1275. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rouveen

 • PLEION (TRIO RAY – 800L – 5 RAY10), vermogen 2888 [KW], €1964 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC18+TS-S 200L), vermogen 1671 [KW], €1136 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 3839 [KW], €2611 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Staphorst een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.staphorst.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Rouveen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Rouveen!

 • Een warmtepomp: wint energie via de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!