Zonneboiler Meppel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Meppel? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het product kent 2 delen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze website check jij waardevolle raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Meppel.

zonneboiler systeem installeren in 7941

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3300.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een gemiddeld gezin in Meppel verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7941
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Meppel vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Meppel! Door gebruik te maken van onze tool ontdek je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Meppel. Of check echteinstallateur.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand check jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na klantervaringen en eventuele keurmerken. Bekijk eens VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem regelt je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Meppel. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In mei 2024 zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Meppel vinden we terug ergens tussen de €2450 en €4500, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt tref jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor een paar gevallen de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €175 per jaar (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€60
100 liter2€2.925 – €3.075€95
200 liter2€3.100 – €3.800€145
300 liter3€4.400 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-meppel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Via deze data kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt snel een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Meppel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd jaren geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot wel €1150. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Meppel

 • Green energy (San & CV 200 – 18), vermogen 1431 [KW], €973 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 390 3C), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Meppel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.meppel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Meppel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Meppel!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente