Zonneboiler De Schiphorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in De Schiphorst? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze vergelijker bekijk je uitgebreide informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in De Schiphorst.

zonneboiler systeem installeren in 7966

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een doorsnee huishouden in Meppel stookt 1350 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7966
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in De Schiphorst vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in De Schiphorst! Door middel van onze tool tref je eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Meppel. Of surf naar Qbis.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand bekijk je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificering. Je kunt denken aan Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar is de werking niet optimaal. In dat geval springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem zorgt voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze installatie wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in De Schiphorst. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler De Schiphorst zitten gemiddeld tussen €2475 en €3450, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op deze pagina ontdek jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor verscheide omstandigheden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €135 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€70
100 liter2€2.825 – €3.200€85
200 liter2€3.150 – €3.925€125
300 liter3€4.500 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-de-schiphorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de info verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Door deze gegevens kan de specialist een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de inhoud en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U ontvangt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in De Schiphorst (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verbreed. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €450 tot wel €1300. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in De Schiphorst

 • Segno-Membro (2xBHP20+400L), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 200L 2x SCE202-M), vermogen 1370 [KW], €932 subsidie.
 • Econo (S18HPCPC-150-H1), vermogen 1677 [KW], €1140 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Meppel een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.meppel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte De Schiphorst aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in De Schiphorst!

 • De warmtepomp: genereert energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!