Zonneboiler Ruinen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Ruinen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref jij omvangrijke informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ruinen.

zonneboiler systeem installeren in 7963

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4100.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een alledaags huishouden in Westerveld stookt 1800 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7963
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Ruinen vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Ruinen! Dankzij de zonneboiler-vergelijker check je simpel en snel een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Westerveld. Of check de website Qbis.nl voor een overzicht met competente installateurs uit jullie streek. Hieronder vind je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan vult de CV-brander het gat op. Bijzonder toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Ruinen. Deze setup is goed te combineren met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Ruinen vinden we terug ergens tussen de €2500 en €3650, met installatie inclusief. Het product kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. Het tarief wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Verderop ontdek jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een variatie aan scenario’sde geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €120 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.525€45
100 liter2€2.950 – €3.125€105
200 liter2€3.150 – €3.925€115
300 liter3€4.600 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-ruinen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze info kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Ruinen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €675 tot €1775. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ruinen

 • Citrin Solar (TWS300+2xCS150), vermogen 1836 [KW], €1248 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 300L 3x SkR 500), vermogen 2736 [KW], €1860 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler SKS-R 1000 & 5xCS150), vermogen 3501 [KW], €2381 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Westerveld een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.gemeentewesterveld.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ruinen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Ruinen!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!