Zonneboiler Havelte

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Havelte? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij uitgebreide adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Havelte.

zonneboiler systeem installeren in 7971

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een standaard woning in Westerveld gebruikt 1800 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7971
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Havelte vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Havelte! D.m.v. onze tool achterhaal je verrassend eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Westerveld. Of benader de website Qbis.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit jouw provincie. Verderop tref je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. VCA, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de winter is de werking niet optimaal. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Zeker eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Havelte. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In september 2022 zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Havelte vinden we terug ergens tussen de €2450 en €3500, met installatie inclusief. Het systeem heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. In het volgende kopje vind je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verscheide omstandigheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €175 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.550€45
100 liter2€2.850 – €3.100€95
200 liter2€3.250 – €3.925€110
300 liter3€4.450 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-havelte

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee komen wij erachter naar wie de info verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Door het energieverbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Havelte (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot wel €1575. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Havelte

 • Segno-Membro (3xBHP15+500LH), vermogen 2201 [KW], €1497 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 300L 2x SCE202-M), vermogen 1379 [KW], €938 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO200), vermogen 3434 [KW], €2335 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Westerveld wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.gemeentewesterveld.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Havelte aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Havelte!

 • Een warmtepomp: wint energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!