Zonneboiler Diever

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Diever? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze website ontdek je toepasbare raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Diever.

zonneboiler systeem installeren in 7981

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een standaard woning in Westerveld verbruikt 1800 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €150 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7981
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Diever vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Diever! Door middel van onze website bekijk je probleemloos een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Westerveld. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in de regio. Bijgaand bekijk je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op reviews en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem kan gebruikt worden voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Het product bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Vooral een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij dalende prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Diever. Zo’n systeem is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In september 2022 kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Diever vinden we terug ergens tussen de €2700 en €4350, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor een variatie aan situatiesde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €60 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€65
100 liter2€2.950 – €3.075€105
200 liter2€3.200 – €4.000€115
300 liter3€4.500 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-diever

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze gegevens kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Diever (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle systemen op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot €1300. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Diever

 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 180), vermogen 211 [KW], €143 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 500L 5x SCE202-M), vermogen 2889 [KW], €1965 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS300 & 2xCS250), vermogen 1481 [KW], €1007 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Westerveld wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.gemeentewesterveld.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Diever aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Diever!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!