Zonneboiler Havelterberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Havelterberg? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze vergelijker check je actuele toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Havelterberg.

zonneboiler systeem installeren in 7974

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een doorsnee huishouden in Westerveld stookt 1800 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7974
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Havelterberg vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Havelterberg! Middels deze website tref je moeiteloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Westerveld. Of ga naar kvinl.nl voor een schema met professionele installateurs uit jullie streek. Onderstaand ontdek je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: het warme water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Havelterberg. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Havelterberg vinden we terug ergens tussen de €2700 en €3250, met installatie inclusief. Dit systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de grootte van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt vind je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor een variatie aan voorbeelden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €85 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.625€60
100 liter2€2.850 – €3.075€100
200 liter2€3.125 – €3.850€135
300 liter3€4.425 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-havelterberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de informatie verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze info kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Havelterberg (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is recent verbreed. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle modellen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €825 tot wel €1150. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Havelterberg

 • Segno-Membro (3xBHP30+800LH), vermogen 379 [KW], €2577 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 500L 4x SCE202-M), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO400), vermogen 3487 [KW], €2371 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Westerveld mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.gemeentewesterveld.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Havelterberg aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Havelterberg!

 • Een warmtepomp: genereert energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!