Zonneboiler Noordoostpolder

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Noordoostpolder? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Via onze tool vind jij uitgebreide informatie aangaande een zonneboiler kopen in Noordoostpolder.

zonneboiler systeem installeren in 8309

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een gemiddeld huishouden in Noordoostpolder stookt 1380 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €160 per jaar.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Noordoostpolder vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Noordoostpolder! D.m.v. onze vergelijker achterhaal je simpel en snel een competente installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Noordoostpolder. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf vind je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op referenties en relevante keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Noordoostpolder. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Noordoostpolder liggen tussen de €2975 en €4300, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een paar voorbeeldsituaties de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €95 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€45
100 liter2€2.750 – €3.050€100
200 liter2€3.175 – €4.000€145
300 liter3€4.475 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-noordoostpolder

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze info kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Noordoostpolder (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €675 tot wel €1850. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Noordoostpolder

 • HONE (HONE premium 250L 6-SP501), vermogen 3126 [KW], €2126 subsidie.
 • Remeha (Solar Plus 690 5C + Calenta CW5), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cp16c cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3236 [KW], €2200 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Noordoostpolder een groene lening of kleine subsidie. Check www.noordoostpolder.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Noordoostpolder aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Noordoostpolder!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente