Zonneboiler Espel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Espel? Via een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze website bekijk jij samengestelde toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Espel.

zonneboiler systeem installeren in 8311

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een alledaags gezin in Noordoostpolder verbruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8311
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Espel vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Espel! Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Noordoostpolder. Of klik door naar de website Qbis.nl voor informatie over goede installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf lees jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product kan gebruikt worden voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Vooral relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Espel. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2022 zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Espel schommelen tussen de €2675 en €4400, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor verschillende gevallen de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €95 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€40
100 liter2€2.800 – €3.075€105
200 liter2€3.300 – €4.000€145
300 liter3€4.550 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-espel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de info toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Espel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is twee jaar geleden verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle modellen die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot €1625. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Espel

 • Techneco (Loria-solar 500L/3,2 m2), vermogen 1440 [KW], €979 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 30 buizen 400L WW+CV), vermogen 3097 [KW], €2106 subsidie.
 • Eco2All (Eco2all 2x Eco-BP 30 / Eco-EBS 2 300), vermogen 2994 [KW], €2036 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Noordoostpolder een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.noordoostpolder.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Espel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Espel!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!