Zonneboiler Emmeloord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Emmeloord? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Middels de zonneboiler-vergelijker ontdek jij handige aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Emmeloord.

zonneboiler systeem installeren in 8301

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1750.
 • Een alledaags huishouden in Noordoostpolder verbruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8301
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Emmeloord vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Emmeloord! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je simpel en snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Noordoostpolder. Of bezoek echteinstallateur.nl voor informatie over competente installateurs in de regio. Verderop vind jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om beoordelingen en eventuele keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Bijzonder aantrekkelijk voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege scherpe prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Emmeloord. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Emmeloord fluctueren tussen de €2850 en €3550, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor enkele gevallen de kosten en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €80 op jaarbasis (gasprijs september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.700€40
100 liter2€2.750 – €3.100€100
200 liter2€3.250 – €4.000€115
300 liter3€4.400 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-emmeloord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Emmeloord (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is recentelijk verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle installaties die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €825 tot €1150. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Emmeloord

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 4,8m²-HSP1-300A+), vermogen 1783 [KW], €1212 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 20 buizen 200L WW+CV), vermogen 1916 [KW], €1303 subsidie.
 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(4x) 800LHygiëneboiler A+), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Noordoostpolder wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.noordoostpolder.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Emmeloord aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Emmeloord!

 • De warmtepomp: wint warmte middels de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!