Zonneboiler Zalk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Zalk? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via onze vergelijker ontdek jij toepasbare adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Zalk.

zonneboiler systeem installeren in 8276

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1100.
 • Een alledaags huishouden in Kampen stookt 1330 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8276
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Zalk vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Zalk! Middels onze vergelijker achterhaal je eenvoudig een geschikte installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Kampen. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand bekijk je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats relevant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zalk. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Zalk liggen tussen de €2825 en €3850, met installatie. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op onze website bekijk je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor velerlei scenario’sde geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €115 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.625€70
100 liter2€2.925 – €3.150€95
200 liter2€3.100 – €3.825€145
300 liter3€4.525 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-zalk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de productinfo verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft aantal kamers en staat van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Zalk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle merken die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €450 tot wel €1225. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zalk

 • Eco2All (DTH-CPC 10 – 300L ESRS boiler), vermogen 1947 [KW], €1324 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.300L WW), vermogen 1645 [KW], €1119 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 70 buizen 800L Hygieneboiler A+), vermogen 3712 [KW], €2524 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Kampen mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.kampen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zalk aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Zalk!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!