Zonneboiler Kamperveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Kamperveen? Via een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt opgebouwd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door middel van deze website check je praktische toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Kamperveen.

zonneboiler systeem installeren in 8278

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1550.
 • Een doorsnee gezin in Kampen gebruikt 1330 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8278
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Kamperveen vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Kamperveen! Aan de hand van onze vergelijker vind je gemakkelijk een professionele installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Kampen. Of probeer Qbis.nl voor een database met professionele installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf tref je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en certificering. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval is er de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Bovenal toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kamperveen. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook plaatsen ze ook een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er installaties met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Kamperveen vinden we terug ergens tussen de €2700 en €3850, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt bepaald door het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Verderop ontdek je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor verscheide situatiesde kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €140 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€55
100 liter2€2.875 – €3.150€75
200 liter2€3.300 – €3.850€140
300 liter3€4.450 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-kamperveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze info kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Kamperveen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle merken die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €525 tot wel €1050. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kamperveen

 • DAXX (1×15 + 200L tank uit PASHW010 200LD(E)), vermogen 1358 [KW], €923 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 25 buizen.200L WW+CV), vermogen 1440 [KW], €979 subsidie.
 • OEG (2plus vlakkeplaatcollector(3x) 300L Solarboiler A+), vermogen 2951 [KW], €2007 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Kampen mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.kampen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kamperveen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Kamperveen!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!